fredag 5 november 2010

Ljuvliga cakeballs! Och lite fredagswok..

 Åh finns det nått godare godis egentligen?! Älskar verkligen dessa cakeballsen! Dessa är gjorda på ballerinas kladdkakekex och färskost och sen förgyllda i marabous mörka choklad och lite guld- & silverströssel för det där lilla extra!
Har köpt hem mjuk pepparkaka som jag också tänkte testa till dessa bollarna - men har man lika mycket färskost då? Blir inte det lite väl kladdigt? Nåja, jag får väl ta lite i taget för att testa!

Recept Cakeballs
200 g färskost (Philadelphia)
2 pkt Ballerinas kladdkaka
150-200g mörk choklad (marabous vanliga mörka)
Strössel eller annan dekorering

1. Mixa kexen och använd sen en gaffel för att blanda ner färskosten till en jämn smet. Sätt in i kyl/frys för att det ska stelna till sig lite
2. Smält choklad, över vattenbad, under tiden.
3. Ta ut smeten och rulla små bollar. Lägg in dem i frysen för att de inte ska smälta när du doppar dem i chokladen sen.
4. Doppa i choklad, lägg upp på bakplåtspapper och strö strössel eller annat på (iom att de varit i frysen så stelnar chokladen ganska snabbt, så vänta inte för länge med strösslet)
5. När alla är färdigdoppade och stelnade - lägg dem i formar och servera!
Förvaras kylt! (De kan också frysas och bör då sedan tina i kylskåpet).


 Och mitt i allt bak kommer här lite middagstips som verkligen gick hem hos oss! Wokade grönsaker med fläskfilé, blandade med currysmet! Det är ju så gott! Egentligen behöver man inget till, men det är ju ganska gott med ett riktigt kladdigt ris och helst ska det ätas med pinnar ;-) Gottgottigottgott!

Currysmeten görs på lika delar vatten, soya och maizena. Krydda rejält med curry, lite vitpeppar och några nypor ingefära. Ta hälften av smeten och blanda med köttet - woka sedan detta. Blanda ner resten av smeten med grönsakerna. När köttet är färdigt är det bara att hälla ner grönsakerna och woka dem varma och sen är det klart att avnjutas! Yummie, säger jag bara (vattnas i munnen på mig trots att jag precis ätit det..).

Nähäpp, dags att gå ut i köket och mala lite mandlar... ;-)

3 kommentarer:

Tulipan´s bakverk sa...

ja cakeballs slår nog det mesta.. av köpe godis iafl ;)

Bakverk och Fikastunder sa...

Fina cake balls! Strösslet gör det extra lyxigt :-)

Erika - Bakglädje sa...

Vilka fina cake balls.