måndag 1 november 2010

Chocolate Marshmallows-cupcakes med chokladglaze - Yummie!

 Hittade DETTA frestande receptet hos Tårtspecialisten och gjorde dessa små godingarna (med lite ändringar från originalreceptet):

 Åååh, jisses vad goda de var! Gjorde en rejäl sats och frös in en hel del för framtida små fikastunder...

Ingredienserna för Marshmallows-cupcakesen:

ca 30 minisar, 200 grader

100 g smält smör
4 dl vetemjöl
2 dl socker
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl mjölk
100 g grovhackad mörk choklad
minimarshmallows (går med stora också, som du klipper ner i småbitar)

Gör så här:
1. Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
2. Blanda ner ägg, mjölk och chokladen i den torra blandningen
3. Häll försiktigt ner smöret under omrörning.
4. Fördela smeten i små muffinsformar, grädda i 12 minuter.
5. Gör små gropar i de varma muffinsarna och fyll med 5-6 bitar minimarshmallows, grädda sedan i ytterliggare 2-3 minuter, tills marshmallowsarna svällt upp lite.
6. Släng på ett par marshmallowsar till efter gräddningen.
7. Låt svalna.

Glaze, ingredienser:
250 g mörk choklad
2 msk smör
1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
2 dl florsocker
100 g philadelphiaost

Gör så här:
1. Blanda vispgrädde, honung, smör och salt i en kastrull, värm på svag värme (inte koka!) och blanda sedan ner den (grovhackade) chokladen, rör hela tiden för att chokladen inte ska brännas vid.
2.Låt allt smälta tillsammans och blanda sedan ner florsocker och philadelphia. Eventuellt vispa smeten en stund för fluffigare resultat.
3. Ställ in i kylen för svalning.
4. När smeten svalnat så pass att du kan spritsa den utan att den flyter ut - är det dags att spritsa den på cupcakesen. Dekorera sedan med lite strössel eller kokos.
5. Förvara svalt. (Går att frysa in och sedan låta dem tina i rumstemp, glazen håller sig lika fin)

Hoppas ni tycker det smakar lika gott som vi tyckte att det gjorde! ;-)

1 kommentar:

Erika - Bakglädje sa...

Vilka fina cupcakes! Ser jättegoda ut.