söndag 13 mars 2011

Min första täckta tårta - gav mersmak!

Har gjort "vanliga" tårtor innan - ni vet, sådana med grädde, jordgubbar och vanilj & sylt som fyllning. Men efter att ha kikat runt på alla läckra bakbloggar blev jag sugen på att testa den "riktiga" tårtvarianten. ;-) Tillfället var perfekt när mannen fyllde år häromveckan. Det blev "köbebottnar", men allt annat är home-made.


Färgade marsipan i olika blåa & gröna nyanser

Försökte få till en träskylt med skruvar i...
Det vita som syns är maizena - använde lite väl mycket, men som sagt - förstagångskörning så jag är väl ursäktad...
Icke desto mindre än fem fyllningar! Jordnöt, choklad, dumle, ananas och hallon. Spacklad med smörkräm i vaniljsmak - och den fick mycket goda omdömen av familjen!

På det hela så är jag toknöjd! Jag äger (än så länge) inga verktyg, men lyckades ändå få till det skapligt. Har lagt en ganska stor beställning hos Tårtdecor, och väntar spänt på att få hem alla verktygen!

För tillfället har jag två tårtor i kylskåpet som står och gottar till sig med diverse flufffyllningar. Är tänkt att det ska bli till en våningstårta senare idag.. Måste träna då jag redan börjat få en massa förfrågningar på att baka på beställning till vänner & bekanta! Fattar inte varför jag inte testat detta innan?!

På tal om nått heeeelt annat - bloggen i sig. Är urkass på att uppdatera på regelbunden basis, men jag är en sådan - bloggar när andan faller på helt enkelt. Och att vi dessutom hade maginfluensa i tre (3!!) veckor i familjen gjorde ju inte precis lusten till att blogga om kakor & bakelser särskilt stor.. ;-)

Men nu kommer det iaf bli mer om tårtor i bloggen och just det ja! - ska ju vara med i lokaltidningen om ett par veckor ang denna bloggen. Blev intervjuad och fotograferad med kakfaten fyllda av läckerheter ;-) Ska bli kul att se hur den artikeln blir!

Nä, dags att kavla ut marsipan för våningstårtan! Wish me luck!