lördag 18 december 2010

Livet kom emellan.. :)

Ja, ibland blir det så, det händer oförutsedda ting i livet och *vips* så glöms den där bloggen bort.. Men inget är nånsin försent att ändra på, eller hur?

Det är ju jul och det har knappast gått oförmärkt förbi, det har bakats, knådats och pysslats här hemma och nu närmar vi oss slutetappen!
Hittills har det blivit mozartkulor, nougatcrisp, lionbars, rockyroad, ischoklad på smör & ägg, knäck, kola, pepparkaksmuffins, biscotti, vanliga pepparkakor naturligtvis, kringlor, lunchpepparkakor, chokladdoppade marshmallows och saffransbak i alla möjliga format! En hel del alltså.. Vårt uterum (som ligger inne med typ 100 minusgrader..) är smockfullt av kakburkar och det kommer nog ta ett bra tag innan allt är uppätet, faktiskt!

Bilder ska tas och jag ska blogga recept på det mesta, men det blir när där är mer tid över.

Just nu väntar ett gäng geléhallon på att bli doppade i mörk choklad, en lätt och enormt god mumsbit! Pepparkakshuset ligger också och väntar på att bli ihopsatt och jag fasar för vilka svordomar som kommer gå åt i det ögonblicket... (en del gick åt under själva utbaket kan jag meddela..). Denna gång blev det ett pepparkakshus a la funkishus. Fick en mall av en kompis, från nån heminredningstidning och det är ju klart att jag bara måååste testa!

Vad gör du för pepparkakshus?

Nåja, nu ska jag sätta mig i soffan med resten av familjen och avnjuta lite godbitar av allt julgodis. En tallrik risalamalt ska väl också kunna slinka ner, med varm, hemmagjord saftsås, åh vad gott!